lördag 28 februari 2015

Meditation: Inre kontakt med Moder Jord

När jag behöver landa, blicka inåt och visa min uppskattning till livet gör jag denna fina meditation. Ibland får jag budskap medan andra gånger blir det en stund att bara vara.


Sitt eller ligg bekvämt på en ostörd plats, gärna utomhus.
Börja med att ta några djupa andetag och blunda.
Känn hur kroppen lever, hur musklerna kanske är spända men mer och mer slappnar av i takt med dina andetag. Om du behöver så ta några riktigt djupa andetag och andas ut kraftigt för att släppa spänningar, negativet och stress.

Föreställ dig att du är ett träd. 
Fråga dig hur det ser ut. Kanske vet du precis vilket träd, eller så är det okänt. Vad har det för storlek, vilken karaktär har det? 
Föreställ dig att dina rötter växer ut från magen och ner. Halva du är rötter som slingrar sig nedåt i jorden och din övre del är stam och krona som sträcker sig uppåt mot himlen. 
Tänkt dig nu att dina rötter omsluter hela vår planet, vår Moder Jord, som en öppen famn. Lev dig in i dina rötters slingervägar och hur du kärleksfullt kramar jorden. 
Ge en kärleksfull tanke till de som du tycker om, naturen, hela jordens liv och kanske människor du inte känner men som du ändå vill ge extra kärlek till just nu. Tänk dig kärleken sprider sig från ditt hjärta och ut genom dina rötter. Kanske du kan känna det? Detta stärker ditt band till allt levande och öppnar upp dig för att kunna ge obegränsat av din kärlek.


Tillbaka får du då kärleksenergi från vår moder jord. 
Den kan visa sig i form av att kroppen börjar pulsera, du blir varm, att det känns väldigt ljust runt omkring dig eller att du känner hur energin kommer till dig eller ifrån dig i en spiral.
Det kan även komma budskap och du kanske upplever något som ger en mening eller som du behöver uppleva just då. 
Följ med i energierna eller bara va i kärleken till jorden och allt levande.

Som avslut tackar du allt gott som är med dig, och dig själv för det du givit och upplevt.

<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar